Vil skyte piratene på stedet ” Shoot the Pirates on the spot”

Posted on 15/02/2011

0Skipsreder Jacob Stolt-Nielsen (79) mener det internasjonale samfunnet er for snilt i sin behandling av sjørøverne, skriver Dagens Næringsliv.

I et debattinnlegg i Dagens Næringsliv i dag skriver han at «Pirater tatt i internasjonalt farvann har alltid vært straffet med døden, oftest utført på stedet,» og poengterer at den brutale praksisen bør gjeninnføres.

Jeg er litt tøff i det innlegget, men jeg sier det som det er. Måten å løse problemet på, er å senke piratene og deres skip med mann og mus. Det er slik med alle lønnsomme forretninger, de vokser fort så lenge de er lønnsomme. Piratvirksomhet har vokst enormt, de får mellom 25 og 40 millioner kroner per båt, og har ingen utgifter, sier Stolt-Nielsen til DN.

Han mener også at det er en skam at Norge ikke er på plass i kampen mot piratene, og at det er enda verre at myndighetene ikke tillater private nordmenn å utruste et skip for å delta på egnehånd.

«Dette er krig»
Det sitter i dag over 700 sjøfolk som gisler på over 30 kaprede skip.

Skipsrederen innser at strategien med å henrette piratene på kort sikt vil koste mange menneskeliv blant internasjonale sjøfolk. 

Dette er krig, og det koster liv å føre krig, skriver Stolt-Nielsen i sitt innlegg.

Stolt-Nielsen får støtte av sin rederkollega Herbjørn Hansson i Nordic American Tankers.

Pirater må behandles som pirater, sier Hansson til DN.

Det har så langt i 2011 vært 36 piratangrep, hvorav ni har vært vellykkede.

Regjeringen har ennå ikke tatt stilling til om skip som seiler under norsk flagg, har lov til å væpne seg eller ikke, til tross for at saken har vært på agendaen i flere måneder.

Source: Dagens Næringsliv (DN)

Advertisements